Natuur Lauwersmeer

DSCF4614

Dat het Lauwersmeer een rijkdom aan vogels herbergt raakt inmiddels wereldwijd onder vogelliefhebbers bekend: de Ezumakeeg en Kollumerwaard zijn het hele jaar door, maar met name tijdens de vogeltrek rustplaats voor vele soorten.

DSCF5232

We hebben een groep vogelaars op bezoek gehad die in drie dagen 147 verschillende vogels heeft waargenomen!

DSCF4626-Edit

De stilte en ruimte voor de vogels wordt beschermd door brede rietvelden en voor scheepvaart afgesloten water.

nynke peddelt dokkumerdiep2 (1 of 1)

Toch is er meer als voldoende ruimte over om ook vanaf het water te genieten van het Nationaal Park, met name in een kano kun je jezelf ‘ondergedompeld’  voelen in ruimte en rust: we hebben een ruime keuze aan kano’s op voorraad waarvan een aantal huurkano’s geschikt is voor het ruimere water.ommeromteWebsite11

Vogelkijkhutten bij Ezumakeeg en de Bult en de Baak in de Kollumerwaard  op tien minuten fietsen afstand van OmmeRomte.

vogelhut-de-Baak pano

Ook vanaf de wal zijn er voldoende mogelijkheden om van de natuur te genieten: OmmeRomte zit aan de zuidzijde van het Lauwersmeer waar de meeste rust heerst, de noordzijde herbergt de meeste recreatie.

kollumerwaard-liggend

Hier bij de Kollumerwaard zie je kuddes rustig grazende schotse hooglanders en groepen dravende Konik paardjes in de uitgestrektheid van het lege landschap.

homepage2_q60

Het is mogelijk om onder begeleiding van een boswachter het gebied te verkennen maar je kunt ook in je eentje heerlijk struinen over fiets- en bospaden.

DSCF5596[1]

DSCF6340

bij het Jaap Deensgat

DSCF5188

Ezumazijl

IMG_20151123_081641304-Edit

bannergoed1