Natuur Lauwersmeer

147 vogelsoorten spotten in drie dagen!

Dat het Lauwersmeer een rijkdom aan vogels herbergt raakt inmiddels wereldwijd onder vogelliefhebbers bekend: de Ezumakeeg en Kollumerwaard zijn het hele jaar door, maar met name tijdens de vogeltrek rustplaats voor vele soorten. We hebben een groep vogelaars op bezoek gehad die in drie dagen 147 verschillende vogels heeft waargenomen!

Wil je ruimte en rust ervaren op het water?

De stilte en ruimte voor de vogels wordt beschermd door brede rietvelden en voor scheepvaart afgesloten water. Toch is er meer dan voldoende ruimte over om ook vanaf het water te genieten van het Nationaal Park, met name in een kano kun je jezelf ‘ondergedompeld’ voelen in ruimte en rust: we hebben een ruime keuze aan kano’s op voorraad waarvan een aantal huurkano’s geschikt is voor het ruimere water.

Voldoende mogelijkheden om van de natuur te genieten.

Vogelkijkhutten bij Ezumakeeg en de Bult en de Baak in de Kollumerwaard op tien minuten fietsen afstand van OmmeRomte. Ook vanaf de wal zijn er voldoende mogelijkheden om van de natuur te genieten: OmmeRomte ligt aan de zuidzijde van het Lauwersmeer waar de meeste rust heerst, de noordzijde herbergt de meeste recreatie.

Hier bij de Kollumerwaard zie je kuddes rustig grazende schotse hooglanders en groepen dravende Konik paardjes in de uitgestrektheid van het lege landschap. Het is mogelijk om onder begeleiding van een boswachter het gebied te verkennen maar je kunt ook in je eentje heerlijk struinen over fiets- en bospaden.

47 M

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op! Weet je al genoeg? Doe dan een boeking hieronder.