Over ons

Om de ruimte & ademhalen.

“OmmeRomte” is onze naam voor de groepsaccommodatie die we in februari 2015 hebben overgenomen. Omme-Romte is Fries voor “om de ruimte” maar Omme ofwel ‘Omje’ is ook een oud-fries woord voor ‘ademhalen’, zodat je het ook als “Ademruimte” kunt vertalen. Daarnaast zijn we al jaren bezig met boeddhisme en mindfulness, waar de klank ’Om’ een mystieke betekenis heeft: deze komt tweemaal in onze naam voor.

Over Meindert en Joke.

Meindert is natuurfotograaf en exposeert regelmatig, hij houdt van Wad en Lauwersmeergebied. Joke werkt als zzp-er en geeft mindfulnesstrainingen, ook zij houdt van het buitenleven; zo hebben we ieder onze eigen eskimokajak gebouwd waarmee we regelmatig de omgeving verkennen. Onze wens is op een natuurlijke en ongedwongen wijze ruimte te bieden om zo een breed publiek van het Lauwersmeergebied te laten genieten.

47 M
46 jo

Routebeschrijving

Omdat niet iedere tomtom je hier de goede kant op stuurt het volgende:
Komend vanuit richting Buitenpost-Kollum kom je Dokkumer Nieuwe Zijlen binnenrijden over een blauw-witte ophaalbrug over de sluis in het Dokkumerdiep. Direct naast de brug ga je links een paadje op dat een beetje naar beneden voert, dan de eerste rechts en je rijdt zo ons terrein op. Bij de brug staat ook een bruin richtingbordje met onze naam OmmeRomte. Uitladen kan voor de deur, de auto’s moeten weer van het terrein af zodat de doorgang vrij blijft. Buiten het hek kunnen vier of vijf auto’s staan, aan de andere kant van de dijk is een parkeerterrein voor zo’n 30 auto’s.

47 M

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op! Weet je al genoeg? Doe dan een boeking hieronder.